Redesign Anne Marie Egemose

Anne Marie Egemose, født 1941, uddannet på Det Fynske Kunstakademi med afgang 1962.

Omkring

DET DER BEVÆGER MIG : at fastholde den evige vekslen mellem nuet og evigheden.
Fra min tidligste barndom, har jeg været knyttet til jorden og det groende liv.
Lyset, havet,marker og haver, har altid været omkring mig, sammen med mørket og forfaldets klangbund. Med stor sanselig glæde ved arbejdet med farver og strukturer har det skabt mine værker.
I flere af mine udsmykningsarbejder skaber jeg selvstændige reliefelementer
i rapporter på væggen eller som rumlige former.
Det transparente og skyggen er her en aktiv del af det tekstile udtryk.

Anne Marie Egemose

Anne Marie Egemose, født 1941, uddannet på Det Fynske Kunstakademi med afgang 1962. Har siden 1982 deltaget i separat-udstillinger i Danmark, Skandinavien og Japan. Fra 1980 repræsenteret og co-organiser i inviterede og censurerede gruppe-udstillinger på det tekstile område, i de før omtalte lande samt USA, Brasilien og Europa. Har haft sit eget værksted siden 1979 og er repræsenteret i offentlige samlinger bl.a. Kunstindustrimuseet, Statens Kunstfond, Ny Carlsberg Fondet, Køge Skitsesamling, Kunstmuseet Trapholt, Næstved Museum, Fyns Amt. 

 

Anne Marie Egemose har udsmykninger i offentlige bygninger og kirker, og har modtaget priser herunder Fyns Amts Kunstpris, Solar Fonden, Ellen og Knud Dalhoff Larsens Fond, rejselegat, Assens Bys Værtsgave til H. M. Dronning Margrethe og H. K. H. Prins Henrik og Ole Haslunds Hæderslegat. Er medlem af Billedkunstnernes Forbund, Kunstnersamfundet, Fyns Grafiske Værksted og optaget i Kraks Blå bog. 

 

Anne Marie Egemose har solgt til Statens Kunstfond og Ny Carlsberg Fondet og har fået legater fra bl.a. Statens Kunstfond, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968, C. L. Davids Legat for Slægt og Venner.